Hier vind u verschillende tips.


Hier een tip van mijn audiovriend Ed.

Zoals beloofd het beits/lak recept wat bij mij heel erg goed werkt.
1. Indien nodig bepaal je de kleur eerst met behulp van waterbeits. Dit breng je dik op met een kwast. Na 1 minuut veeg je het overtollige af met een schone doek. Herhaal dit evt. een aantal keer naar behoefte.
2. Vervolgens fixeer je de waterbeitslaag door middel van een synthetische hoogglanslak. Dit doe je om de uiteindelijke laklaag (op waterbasis) niet te laten mengen met de waterbeits. Dit is "CWS Cowirant PUR klarlak aromaten vrij". Het kan zijn dat je meerdere lagen moet doen om een goede dekking te geven. Belangrijk is dat er een goede laag tussen de watereits en waterbasis vernis zit zodat dit niet kan mengen.
3. Nu moet de laklaag geschuurd worden, aangezien dit niet mooi wordt (allemaal pikkies in de lak). Schuur de pikkies weg, maar schuur niet te diep, aangezien je de vernislaag of zelfs de beitslaag dan wegschuurt (korrel 200-400).
4. Nu kun je gaan aflakken. Gebruik "CWS Aquapur parketlak zijdeglans". Ineens wordt het resultaat schitterend. Je kunt dit met de kwast of roller aanbrengen. Voor het resultaat maakt dit niet zoveel uit. Doe dit 2 keer of meer (hoe vaker hoe mooier). Tussen elke laag schuur je licht met staalwol (zonder zeep uiteraard). Zorg er goed voor dat je het staalwol goed verwijderd voor je gaat lakken, aangezien dit snel roest. Het resultaat is echt verbluffend nadat je het de eerste keer met waterlak hebt gedaan. Het lijkt wel of het uit de fabriek komt!
Succes,